Houtrot reparatie

Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels die het houtweefsel aantasten. De ene houtsoort is er gevoeliger voor dan de andere. Door bouwkundige gebreken en/of achterstallig onderhoud kan er vocht in het hout komen. Bij een houtvocht percentage van 20 procent of hoger hebben de schimmels de mogelijkheid de houten onderdelen langzaam aan te tasten. Om dit proces te stoppen zal er een goede en vakkundige houtrotreparatie moeten worden uitgevoerd. 


Werkwijze

  • Aangetaste houtrot wordt uitgefreesd
  • De uitgefreesde delen van het houtwerk worden geïmpregneerd (met Renofix)
    om verdere houtrot tegen te gaan
  • Het houtwerk wordt opgevuld met Renoflex.
    Renoflex geeft 10 jaar garantie op het eigen product.
  • Het houtwerk wordt vakkundig afgewerkt door schuren,  2 x gronden, 1 x aflakken.

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van onderhoudsschilderwerk. Werden vroeger kozijnen geheel vervangen, tegenwoordig worden uitstekende resultaten bereikt door deelvervangingen of houtrotreparaties. Schildersbedrijf  A True Color beschikt over de certificaten om houtrot op de juiste wijze en met de juiste gereedschappen en professionele materialen te herstellen.

 

Hieronder kunt u zien hoe houtrotherstel toegepast wordt. Dit gebeurt in verschillende fases en materialen.
Nauwkeurigheid is hierbij erg belangrijk.


houtrotcerificaat def

Voor meer informatie over houtrot reparatie kunt u contact met ons opnemen.

A True Color is het schildersbedrijf in Groningen en omstreken voor u binnen schilderwerk en buiten schilderwerk. Wij kunnen uw huis van binnen en van buiten volledig opknappen en schilderen.

06 10612151